Sojasaus
Sojasaus is een bekende smaakmaker voor bij de sushi. Een klein scheutje sojasaus brengt soepen en wokgerechten op smaak. Sojasaus is heerlijk in een marinade voor vlees. Sojasaus is een populaire smaakmaker in de Aziatische keuken.
Sojasaus komt van oorsprong uit de Chinese en Japanse keuken. In de Nederlandse supermarkt vind je vooral de Japanse sojasaus. Sojasaus wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en graan, water en zout. Bij het fermenteren wordt gebruik gemaakt van een schimmel.
In deze test tien verschillende merken sojasaus. Veel flesjes sojasaus bevatten te veel zout. Een goede sojasaus is complex van smaak, hartig, een beetje zoet en zout.
De Testuitslag:
Merk / Soort | Winkel | Prijs | Beoordeling |
Fortune Express sojasaus | Aldi | €0,99 | 7.2 |
Kikkoman sojasaus | Algemeen | €2,55 | 7 |
Go-Tan bio-organic soy sauce | Algemeen | €1,89 | 7 |
Superior dark soya | Aziatische winkel | €1,05 | 6.8 |
Tomasu soy sauce | Webshop | €12,50 | 6 |
Kania Japanse sojasaus | Lidl | €0,99 | 6 |
Terrasana Shoyu milde sojasaus | Ekoplaza | €3,99 | 5.5 |
Fairtrade original biologische sojasaus | Algemeen | €2,19 | 5 |
AH sojasaus | Albert Heijn | €1,99 | 5 |
Mee Chun Best Soy sauce | Dirk | €1,99 | 4.5 |
Bron: AD februari 2021