Verzekeringen

Sommige onverwachte gebeurtenissen hebben negatieve gevolgen en financiële risico’s. Zijn de financiële gevolgen beperkt dan kun je dit voor eigen risico nemen. Vind je het risico te groot dan kies je voor een verzekering. Een goede verzekering voor een lage prijs kun je vinden op een vergelijkingssite.

De basisverzekering tegen ziektekosten is verplicht. Heb je een auto, motor, brommer of snorfiets dan is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering verplicht.

Welke verzekeringen zijn nodig?
Naast de verplichte verzekeringen is het aan te raden om een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering af te sluiten. De kosten bij een gebeurtenis zijn hoog en een verzekering voorkomt dan grote financiële problemen. Heb je een eigen huis dan is een opstalverzekering verstandig. De hypotheekverstrekker zal de opstalverzekering ook verplichten.

Verplichte en nodige verzekeringen:

  • Ziektekosten
  • Wettelijke Aansprakelijkheid Motorvoertuig
  • Aansprakelijkheid Particulier (AVP)
  • Inboedel
  • Opstal (eigen woning)

Verder zijn er natuurlijk nog veel meer verzekeringen. Het advies is om alleen de risico’s te verzekeren die je zelf bij een gebeurtenis of schade niet kunt dragen.

Verzekeringen vergelijken
Een nieuwe verzekering afsluiten of voor een bestaande verzekering overstappen naar een goedkopere verzekeraar. Je begint bij een goede vergelijkingssite. Zo vergelijk je de premie en voorwaarden voor een verzekering. De vergelijker moet betrouwbaar en onafhankelijk zijn, zodat je objectief verzekeringen kunt vergelijken, afsluiten of overstappen. Een voordelige bijkomstigheid is dat je vaak ook nog gebruik kunt maken van een unieke extra korting.

Online overzicht verzekeringen
Voor AOW en pensioen is er een website met een online overzicht voor jouw situatie. Inmiddels is er ook een online poliskluis voor het maken van een online overzicht van levens- en schadeverzekeringen. Een gezamenlijk initiatief van verzekeraars die aangesloten zijn bij het verbond van verzekeraars.

  • Mijnpensioenoverzicht Hier kun je checken hoeveel AOW en pensioen je hebt opgebouwd.
  • Mijn verzekeringen op een rij Al jouw verschillende verzekeringen overzichtelijk bijelkaar. Alle informatie over jouw verzekeringen altijd bij de hand op PC, tablet of smartphone. Snel inzicht en bij schade een overzicht van polisnummers en contactgegevens van de verzekeraars.

 
Lees meer informatie op TestGoed over de volgende verzekeringen: