Spaarrente vergelijken voor sparen met een dagelijks opvraagbaar tegoed zonder boetes of opnamekosten. Spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden zijn het meest populair als spaarvorm. Geeft je huidige spaarrekening nog wel voldoende rente? Bekijk de alternatieven en ontdek welke banken de hoogste rente bieden.

Kun je nu wat geld opzij zetten of staat er soms teveel geld op je betaalrekening? Dan kun je beter wat geld overmaken naar een spaarrekening. Geld sparen voor een bepaald doel of voor onverwachte uitgaven. Ondertussen levert het ook nog meer geld op middels de rente die je ontvangt.

Alternatieve spaarrekeningen met een hogere rente
Veel spaarders ontvangen een lage rente bij grote banken zoals de Rabobank, ING bank of ABN AMRO. Kies voor een hogere rente op je spaargeld met een alternatieve dagelijks opvraagbare spaarrekening.

Spaarrekeningen vergelijken
Op diverse vergelijkingssites kun je spaarrente vergelijken. Uit onderzoek van de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) blijkt dat de kwaliteit van deze vergelijkingssites zeer uiteenlopend is. Het advies is daarom:

  • Raadpleeg meerdere vergelijkingssites bij het maken van een keuze voor een spaarrekening.
  • Bezoek ook zelf de websites van de bank voor controle van de spaarrente.

 
Spaarrekeningen vergelijken kan bijvoorbeeld op de volgende website:
Spaarinformatie

Depositogarantiestelsel
De meeste spaarrekeningen vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Je spaargeld bij een Nederlandse bank is tot € 100.000,- gegarandeerd.

Uitzonderingen die vallen onder buitenlandse depositogarantiestelsels

  • Argenta valt onder het Belgische garantiestelsel. Bij een faillissement moeten spaarders hun spaargeld in België claimen.
  • Lloyds Bank (voorheen Bank of Scotland) valt onder het Britse garantiestelsel. Garantie van 85.000 Britse ponden. Bij een faillissement moeten spaarders hun spaargeld via FSCS in Groot-Britannië claimen.
  • ICBC is een Chinese bank die valt onder het Luxemburgs garantiestelsel. Bij een faillissement moeten spaarders hun spaargeld in Luxemburg claimen.

 
Andere spaarvormen vergelijken
Naast spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden zijn er meerdere spaarvormen mogelijk. Sparen met beperkende voorwaarden. Je kunt je geld vastzetten met bijvoorbeeld een spaardeposito. Sparen voor je pensioen met banksparen. Ook hier is het advies om meerdere vergelijkingssites te raadplegen bij het maken van een keuze.