Chocolademousse
Chocolademousse is een heerlijk luchtig nagerecht. Dit schuimig geklopt dessert kan worden gemaakt van pure chocolade, melkchocolade of witte chocolade. Chocolademousse is van oorsprong een Frans nagerecht en noemt men ook wel chocomousse of mousse au chocolat.
Chocolademousse kan worden gemaakt van au bain marie gesmolten chocolade, stijf geklopt eiwit, slagroom, suiker, eventueel gelatine en een beetje water. Na het kloppen wordt de chocolademousse afgekoeld in de koelkast. De chocolade gaat stollen en de mousse wordt stevig.
Een deskundig panel beoordeelt de acht verschillende merken chocolademousse op uiterlijk, geur, textuur, luchtigheid en smaak.
De Testuitslag:
Nr | Merk / Soort | Winkel | Prijs | Beoordeling |
1 | Bros mousse 4 x 59 gram | Algemeen | €1,59 | 8 |
2 | Almhof chocolademousse 200 gram | Algemeen | €0,74 | 7.8 |
3 | Ella Belgische chocolademousse 4 x 90 gram | Aldi | €1,19 | 7 |
4 | Deluxe chocolademousse puur 400 gram | Lidl | €2,99 | 5.7 |
5 | Prestige Luxe chocolademousse melk 400 gram | Aldi | €2,99 | 5 |
6 | Dr. Oetker wolkentoetje 125 gram | Algemeen | €0,55 | 3.5 |
7 | De Zaanse Hoeve chocolademousse 4 x 60 gram | Albert Heijn | €0,79 | 4.3 |
8 | Grandeur Nature Mousse chocolat noir 100 gram | Ekoplaza | €2,49 | 3.5 |
Bron: AD december 2020