Bitterballen
Een populaire snack, lekker bij de borrel: bitterballen! Welke scoren het beste van de bitterballen uit de supermarkt?
Een verslaggever, een topchef en een ambachtelijk slager zochten het uit. De winnaar is een zelfgemaakte bitterbal door een restaurant.
De Testuitslag:
Nr | Winkel | Prijs | Toelichting |
1 | Zelfgemaakt van restaurant | Onbekend | Een heel klein balletje. Lekker veel vlees, zo zie je ze niet vaak. Een beetje zout maar heel goed op smaak |
2 | C1000 | €2,49 | Dun laagje paneermeel, waardoor minder krokant, prima balletje. |
3 | Van Dobben | €2,35 | Goed krokant en uiterlijk is goed. Iets te veel kruiden maar de smaak is goed. Gedeelde 3e plaats. |
3 | AH | €2,25 | Mooi goudbruin en gelijkmatig balletje, binnenkant valt tegen. Gedeelde 3e plaats. |
4 | Herman den Blijker | €3,99 | Mooi van kleur, ruikt lekker, te weinig vlees. Meer een ragoutbal. Gedeelde 4e plaats. |
4 | Lidl | €2,49 | Te dunne paneerlaag, smaak is wel goed. maar te veel smaakversterkers. Gedeelde 4e plaats. |
5 | Dirk van den Broek | €0,99 | Erg bleekjes, weinig vlees en de smaak is niet zoals het hoort. |
6 | Plus | €2,25 | Veel te dunne paneerlaag, niet krokant genoeg, bal plakt te veel aan je tanden. Weinig vlees, geen lekker balletje. |
7 | Mora | €1,99 | Heel bleek en heel veel vlees vlekjes, plakt aan je gehemelte, geen goed balletje. |
Bron: EditieNL, mei 2012